Emotionally Focused Therapy (EFT)

Zaterdag 21 november heb ik samen met mijn collega Paula de Jong onze certificaten van EFT in ontvangst mogen nemen. Wat was ik trots op ons en blij. Het werk met echtparen en gezinnen geeft mij veel voldoening. De dynamiek in mijn kamer en de bereidheid om te knokken voor en investeren in het gezin en de relatie geeft mij veel voldoening.

De EFT cursus heeft mij veel nieuwe inzichten gegeven. Dr. Sue Johnston heeft een prachtig boek geschreven: veilig verbinden genaamd. Een integer boek over de mogelijke hechtingsangsten die partners en gezinnen kunnen ervaren. In de relatie met de voor ons belangrijke ander staan we niet altijd stil bij de emotionele betekenis van die ander in ons leven. Door toe te werken naar enactments in de relatie kunnen wij die andere belangrijke ander in ons leven (leren) voelen. Dit zorgt voor een verdieping in de relatie. Ik heb zichtbaar veel geleerd van de docente Karin Wagenaar. Ze heeft EFT voor mij meer body en handvatten gegeven hoe EFT toe te passen.

Comments are currently closed.