Over Mellony van Hemert

Mellony van Hemert

Drs. Mellony van Hemert (1981) is als regiebehandelaar werkzaam bij Psychotherapy & Movement. Mellony haar specialisaties zijn : GZ psycholoog & psychotherapeut BIG. Daarnaast is Mellony van Hemert, cognitief gedragstherapeut VGCT ®, EMDR Europe Practioner, schematherapeut, psychotraumatherapeut en supervisor en leertherapeut VGCT. Door de werkervaring die Mellony voornamelijk heeft opgedaan voor de Parnassia Groep heeft zij ontzettend veel ervaring met diverse problematieke ( PTSS en persoonlijkheidsstoornissen) en behandelmethoden opgedaan.

Drs. Mellony van Hemert is als externe promovendus verbonden aan het VUMC, meer info.

Dordrecht

heldenpenningMellony is geboren en getogen in Dordrecht. Hoewel Mellony niet meer in Dordrecht woont heeft Dordrecht een speciale plek in haar hart. De stad Dordrecht staat voor haar symbool voor harmonie en directheid. Mensen zeggen wat ze denken en dat communiceert fijn.

Dordrecht is ook de stad waarin zij op jonge leeftijd voor het eerst haar interesse in de psyche van de mens en de hulpverlening ontdekte. Een familielid had een depressie en deed oefeningen met Mellony om haar angsten te overwinnen, de depressie aan te gaan en weer beter te worden. Mellony vond het fijn om haar hierbij te helpen. Haar ontluikende passie voor het helpen van mensen was geboren. Ze wilde graag mensen helpen en voor mensen opkomen. Hoezeer iemand in psychische nood kan verkeren en behoefte kan hebben aan hulp realiseerde ze zich toen een patiënt zichzelf in brand stak tijdens haar dienst in december 2004.

heldinnen

Visie van Mellony op cliënten

Bij Mellony staat de cliënt centraal. Zij is oprecht geïnteresseerd in haar cliënten en dit is voelbaar in de behandelingen met cliënten. Cliënten zijn geen dossiernummers. Iedereen is anders en verdient begeleiding en een behandeling op maat.

heldin

Een mens is nooit uitgeleerd

Naast haar werk heeft Mellony aan de Universiteit van Maastricht de master Geestelijke Gezondheidskunde gevolgd. Hierna heeft zij zich verder verdiept in cognitieve gedragstherapie door aan Crescendo Psy de postdoctorale opleiding Cognitieve Gedragstherapie te volgen. De vervolgopleiding tot cognitief gedragstherapeut heeft zij bij Cure & Care Development te Arnhem gevolgd. Op dit moment volgt zij de GZ opleiding bij de RINO groep. Mellony blijft zich constant ontwikkelen en gelooft dat een mens nooit is uitgeleerd.

RINO-GEFELICITEERD-GZ-OPLEIDING-2 GEFELICITEERD-RINO-GZ-OPLEIDING-1

Lidmaatschappen van Mellony

 • Het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP)
  Lidmaatschapsnummer: 218026
 • Volledig lid van de Nederlandse Vereniging voor Relatie en Gezinstherapeuten (NVRG)
  Lidmaatschapsnummer: NVRG-12887
 • De Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve Therapie (Volledig lid) (VGCT®)
  Geregistreerd als VGCT (R) en Supervisor|Leertherapeut
  Lidmaatschapsnummer: 009185
 • Vereniging EMDR Nederland (VEN)
  Geregistreerd als EMDR Europe Practioner
  Lidmaatschapsnummer: 33994
 • Het register Schematherapie
  Geregistreerd als junior Schematherapeut
 • Nederlandstalige Vereniging voor Psychotrauma (NtVP)
  Lidmaatschapsnummer: 1001745
 • Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie (NVP)
  Lidmaatschapsnummer: 4383708
 • De Landelijke Vereniging voor Vrijgevestigde Psychotherapeuten (LVVP)
  Lidmaatschapsnummer: 4448
 • De federatie van Gezondheidszorgpsychologen en Psychotherapeuten (FGZPT)
  Lidmaatschapsnummer: 211359

Scan BIG register psychotherapeut:

BIG register Psychotherapeut

Scan BIG register psycholoog: BIG register GZ psycholoog

Referenties

linkedin-mellonyvanhemert

Cliënten over Mellony

Toen ik mij aanmelde bij Psychotherapy & Movement was ik ten einde raad. Bij een grote GGZ instelling waar ik in behandeling was geweest wilde men mij niet meer helpen. Ik was te moeilijk, chronisch en er was geen perspectief en zicht op behandeling maar op stabilisatie. Mijn jeugd is een ware hel geweest. Misbruik, mishandelingen, een alcoholische vader en afwezige moeder maakte dat ik met een volle rugzak behandeling zocht. Na 2 jaar stabiliserende behandelingen waarin ik aangaf te willen praten over de mishandelingen werd gezegd dat ik deze stap nooit zou maken. Ik voelde mij wanhopig. Herinneringen en nachtmerries die maar bleven aandringen, ik moest het maar leren verdragen. Totaal ontredderd ging ik naar mijn huisarts. Hij gaf aan dat hij een goede therapeute wist die moeilijke clienten kon behandelen maar niet wist of zij plek had. Gelukkig kon ik bij haar terecht. Ik werd uitgenodigd op de Sarphatistraat in een prachtig pand. Al direct bij binnenkomst voelde ik mij geen patient maar een mens. Door Mellony werd ik naar de wachtkamer begeleid, er werd koffie aangeboden en na 5 minuten werd ik binnen gevraagd bij Paula de Jong & Mellony van Hemert. Twee ontzettende krachtige en lieve vrouwen om te zien die stevig door vraagde. Voor het eerst werd er aan mij gevraagd waar ik last van had en waar ik aan wilde werken. Ik voelde mij gehoord en serieus genomen. Ik gaf aan dat mijn huisarts mij doorverwezen had naar Mellony en dat ik begreep dat zij moeilijke clienten behandelde. 2 grote prachtige blauwe ogen keken mij aan. Ik voelde een klik, daar zat een krachtige vrouw die niet bang was voor mijn verhaal. Omdat Mellony inmiddels een wachtlijst had moest ik enkele weken wachten maar het was het waard. Inmiddels praten we over mijn trauma’s en verdwijnen de herbelevingen. Ik volg inmiddels een opleiding, iets waar ik nooit meer op had durven hopen. Nu een jaar verder voel ik vertrouwen in mijn toekomst en geloof ik dat ik beter kan worden. Dit alles heb ik te danken aan mijn therapeut Mellony van Hemert. Zij is een kei van een therapeut. Ik kan iedereen aanraden om bij haar in therapie te gaan, al heeft zij inmiddels een wachtlijst.

Mw. C (42 jaar).

referentie-mel