Over Mellony van Hemert

Mellony van Hemert

Drs. Mellony van Hemert (1981) is als regiebehandelaar werkzaam bij Psychotherapy & Movement. Mellony haar specialisaties zijn : GZ psycholoog & psychotherapeut BIG. Daarnaast is Mellony van Hemert, cognitief gedragstherapeut VGCT ®, EMDR Europe Practioner, senior schematherapeut, psychotraumatherapeut, supervisor, leertherapeut VGCT, en supervisor van de NtVP. Door de werkervaring die Mellony voornamelijk heeft opgedaan voor de Parnassia Groep heeft zij ontzettend veel ervaring met diverse problematieke ( PTSS en persoonlijkheidsstoornissen) en behandelmethoden opgedaan.

Drs. Mellony van Hemert is als externe promovendus verbonden aan het VUMC, meer info.

Dordrecht

heldenpenningMellony is geboren en getogen in Dordrecht. Hoewel Mellony niet meer in Dordrecht woont heeft Dordrecht een speciale plek in haar hart. De stad Dordrecht staat voor haar symbool voor harmonie en directheid. Mensen zeggen wat ze denken en dat communiceert fijn.

Dordrecht is ook de stad waarin zij op jonge leeftijd voor het eerst haar interesse in de psyche van de mens en de hulpverlening ontdekte. Een familielid had een depressie en deed oefeningen met Mellony om haar angsten te overwinnen, de depressie aan te gaan en weer beter te worden. Mellony vond het fijn om haar hierbij te helpen. Haar ontluikende passie voor het helpen van mensen was geboren. Ze wilde graag mensen helpen en voor mensen opkomen. Hoezeer iemand in psychische nood kan verkeren en behoefte kan hebben aan hulp realiseerde ze zich toen een patiënt zichzelf in brand stak tijdens haar dienst in december 2004.

heldinnen

Visie van Mellony op cliënten

Bij Mellony staat de cliënt centraal. Zij is oprecht geïnteresseerd in haar cliënten en dit is voelbaar in de behandelingen met cliënten. Cliënten zijn geen dossiernummers. Iedereen is anders en verdient begeleiding en een behandeling op maat.

heldin

Een mens is nooit uitgeleerd

Naast haar werk heeft Mellony aan de Universiteit van Maastricht de master Geestelijke Gezondheidskunde gevolgd. Hierna heeft zij zich verder verdiept in cognitieve gedragstherapie door aan Crescendo Psy de postdoctorale opleiding Cognitieve Gedragstherapie te volgen. De vervolgopleiding tot cognitief gedragstherapeut heeft zij bij Cure & Care Development te Arnhem gevolgd. In 2016 heeft Mellony haar opleiding tot psychotherapeut afgerond aan de Universiteit van Antwerpen. Zij heeft in 2018 haar opleiding tot GZ psycholoog met succes afgerond. Mellony blijft zich constant ontwikkelen en gelooft dat een mens nooit is uitgeleerd.

RINO-GEFELICITEERD-GZ-OPLEIDING-2 GEFELICITEERD-RINO-GZ-OPLEIDING-1

lvvp

Lidmaatschappen van Mellony

  • Het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP)
   Lidmaatschapsnummer: 218026
  • Volledig lid van de Nederlandse Vereniging voor Relatie en Gezinstherapeuten (NVRG)
   Lidmaatschapsnummer: NVRG-12887
  • De Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve Therapie (Volledig lid) (VGCT®)
   Geregistreerd als VGCT (R) en Supervisor|Leertherapeut
   Lidmaatschapsnummer: 009185
  • Vereniging EMDR Nederland (VEN)
   Geregistreerd als EMDR Europe Practioner
   Lidmaatschapsnummer: 33994
  • Het register Schematherapie
   Geregistreerd als senior Schematherapeut
  • Nederlandstalige Vereniging voor Psychotrauma (NtVP)
   Lidmaatschapsnummer: 1001745
  • Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie (NVP)
   Lidmaatschapsnummer: 4383708
  • De Landelijke Vereniging voor Vrijgevestigde Psychotherapeuten (LVVP)
   Lidmaatschapsnummer: 4448
 • De federatie van Gezondheidszorgpsychologen en Psychotherapeuten (FGZPT)
  Lidmaatschapsnummer: 211359

Scan BIG register psychotherapeut:

BIG register Psychotherapeut

Scan BIG register psycholoog: BIG register GZ psycholoog